Ботев и Локо не излъчиха победител в 110-ото издание на дербито на Пловдив

Автор: Георги Анастасов 7608
Ботев и Локо не излъчиха победител в 110-ото издание на дербито на Пловдив

Ботев и Локо не излъчиха победител в 110-ото издание на дербито на Пловдив в Коматево. Двата тима завършиха 0:0 в интригуващ, но неособено качествен мач. Канарчетата бяха по-активни и пропуснаха повече положения, така че определено могат да съжаляват, че не успяха да вземат трите точки. Футболистите и на двата тима се бореха и играха с голямо желание, но си личеше, че все още не са в най-доброто си състояние. След почивката противно на очакванията в игра се появи звездата на Ботев Тодор Неделев, но и той не успя да помогне на своя тим за победата. Паритетът между Ботев и Локо продължава да бъде пълен - по 39 победи за всеки отбор и вече 32 равенства, при голова разлика 130:130 на ниво елитна група.

В началото на срещата всички на стадиона почетоха загиналия в Гърция фен на Ботев Тоско Бозаджийски с едноминутно мълчание, а феновете на жълто-черните направиха невероятна хореография в памет на техния брат на Южната трибуна. Целият комплекс в Коматево бе огласен от скандирания с името на Тоско. 

Двубоят започна в бързо темпо, без разузнаване и с много хъс и от двата отбора. Жълто-черните натиснаха в първите минути и Тонев вся смут пред вратата на Локо, но стреля встрани от малък ъгъл. Черно-белите отвърнаха с удар на Аралица от двайсетина метра, спасен от вратаря Янко Георгиев. В 23-та минута Лазар Марин от Ботев напусна принудително и бе сменен от Димитър Тонев. Защитникът се контузи след сблъсък с Акиниеми. До края на полувремето липсваха интересни положения пред двете врати.

Втората част отново започна с впечатляваща хореография в памет на Тоско, този път на Централната трибуна. В 51-та минута Локо пропусна отлична възможност да поведе. Бандаловски сгреши пред пеналта, Карагарен му отне и напредна сам, но стреля право в ръцете на вратаря. В 62-та минута настъпи истинско оживление, след като звездата на Ботев Тодор Неделев излезе да загрява край страничната линия и малко след това се появи в игра на мястото на Станислав Шопов. Очакваше се, че той ще се възстановява от операцията до края на месеца, но се оказа, че вече е готов. Междувременно феновете на Ботев отново издигнаха плакат, с който си поискаха Колежа.

В 73-тата минута Ботев пропусна най-чистото положение до момента. Неделев започна една атака през центъра, топката попадна у Балтанов, който изведе Тонев отляво. Ударът на нападателя от отлична позиция, обаче профуча над вратата. Малко след това Неделев стреля технично след центриране отляво, но топката мина покрай гредата. В 82-та минута Диниш Алмейда бе оставен непокрит след корнер отдясно за Локо, но с глава стрела високо над гредата. До края двата тима заложиха на предпазливостта и нулевото равенство се запази.

БОТЕВ: Янко Георгиев, Филип Филипов, Иван Бандаловски, Димитър Пиргов, Лазар Марин, Лъчезар Балтанов, ДжонатанДжонатан Перейра, Радослав Терзиев, Станислав Шопов, Александър Тонев, Антонио Вутов

ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Акинсола Акиниеми, Лукас Масоеро, Йосип Томашевич, Диниш Алмейда, Парвиз Умарбаев, Николай Николаев, Момчил Цветанов, Димитър Илиев, Бирсент Карагарен, Анте Аралица

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина