Борисов: Всички ограничителни мерки трябва да паднат на 15 юни

Автор: Plovdiv Now 6706
Борисов: Всички ограничителни мерки трябва да паднат на 15 юни

На 15 юни изтича извънредната обстановка и трябва да падне всичко, заяви премиерът Бойко Борисов по време на заседание на Министерския съвет. Той каза, че има недомислици в заповедите и за това заръча на здравния министър Кирил Ананиев да чете ред по ред и да махне недомислиците. След тази дата ще останат само социалните и икономическите мерки. 

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира предстоящото финансиране от Европейския съюз, като заяви че то ще бъде приоритетно  за "зелената  сделка" , високи технологи и  др. "Все още не е ясен механизмът на разпределение. То няма да е автоматично, вероятно ще се кандидатства по определени условия от страните членки", заяви Дончев. 

Още в рамките на тази година България би имала възможност да има достъп до 620 милиона евро финансиране. През юни и юли ще бъдат изработени схеми за финансиране и грантове и ако то е налично през есента  да го доставим на бенефициентите, уточни вицепремиерът. 

"Тайно се надявах "Зелената сделка" да се забави във времето заради коронавируса, но то стана точно обратното. Все още ЕС няма приет бюджет, така че играта с цифрите и търкуването им е удобно за политическата класа. За да докараме парите има толкова много условности. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина