Борисов по повод момчето от Пловдив: Това са чудовищни, мръсни бомби, които взривяват и убиват много хора

Автор: Plovdiv Now 6470
Борисов по повод момчето от Пловдив: Това са чудовищни, мръсни бомби, които взривяват и убиват много хора

Премиерът Бойко Борисов обяви, че откритите бомби в Пловдив, изработени от ученик, са няколко пъти по-силни от тези в Сарафово.

"Бяха разпространени видеоматериали на бомбите, те са страховити. Помолих колегите от Отряда за борба с тероризма, с които съм служил, да отидат да ги видят. Те казаха, че това са чудовищни, мръсни бомби, които взривяват и убиват много хора, и са няколко пъти по-силни от тези в Сарафово", настоя министър-председателят.

На въпрос било ли е грешка, че е оповестен случаят, Борисов отговори: "Няма как да не оповестим случая, защото влиза в съда. Не можем да го скрием, влиза в съда".

"Кой е човекът, кое е семейството му… всеки може да се сдобие с тази информация като тръгне по улиците на Пловдив, за 1-2 часа един добър журналист ще стигне до хората. Въпросът е в изкушението да го напишеш и да се направиш на велик, в случая това ни носи щета", настоя той и благодари на медиите, които са опазили информацията за самоличността на момчето и неговите родители.

"Благодарих на медиите, които пазят информацията. За мен те са истински медии. Благодаря им още веднъж", настоя премиерът.

Според него много малко хора трябва да работят по подобни случаи.

"Сега по медии тръгнаха психолози, коментатори, анализатори. Особено има един дето джебчийка не е арестувал през кариерата си, докато е бил в МВР, от сутрин до вечер дава оценка на колегите. Познавам го добре колко беше хлабав. Ще му спестя името", каза още той.

Попитан докъде е стигнала идеята за създаването на антитерористичните центрове, министър- председателят съобщи: "Подготвяме се да направим един център, където на едно място да концентрираме службите. Не че сега няма, но и случаят в Пловдив ни даде основание, за да можем да заключим информацията в максимално малък брой хора, поименно". 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина