Борисов: Каква е разликата от една дискотека и снощното масово събитие на президента?

Автор: Plovdiv Now 23686
Борисов: Каква е разликата от една дискотека и снощното масово събитие на президента?

Вчера спряхме дискотеките, баровете и нощните клубове. Каква е разликата от една дискотека и снощното масово събития от президента Радев, изцяло провокирано от него – имаше само партийни вождове и извикани от тях. Баровете и нощните клубове ще ги отворим! Айде футболното първенство приключи, ама тях ще ги отворим. Защо да разрушавам аз бранша, президентът като най-висш орган прави това? И да се знае, че той носи отговорност за разрастването на пандемията", това каза на извънреден брифинг премиерът Бойко Борисов. 

Борисов подчерта, че иска още днес да бъде иницииран експертен дебат за нощните заведения и дискотеките, на който да бъде преразгледано решението за затварянето. Той даде пример с Германското правителство, което се ръководи от препоръките на институт "Роберт Кох".

"Направете публичен дебат, поканете всички, които считат, че няма коронавирус, че това е конспирация – медицински спорете. 40% от населението считат, че коронавирусът е безобиден бизнес. Ако е така, отваряме наново. Иначе излизате и казвате: Да, ама се увеличават броя на заразените. Естествено като масово са един до друг без маски. Ние сме управляващи, а пък всъщност се държим като опозиция. Щабът още днес, ако не направи публичен дебат, променям и пак пускам дискотеките", посочи Борисов. 

Той подчерта, че трябва да има сериозни наказания за тези, които вчера са излезли на протеста. 

"Колкото повече са били, толкова по-тежко трябва да им е наказанието. Те вчера показаха, че абсолютно не ги интересува мерките и закона. Тези, които говорят за закон, изобщо не го спазват. Защо да организираме съпротива и да нанасяме щети на този бранш?", повтори пак Борисов. 

По думите му дискотеките и бизнесът като цяло не може да бъде потърпевш, когато президентската институция нарушава мерки и инициира масови събития. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина