Борисов на извънредно съвещение за коронавируса: БЕЗ ПАНИКА! Доверете се на лекарите!

Автор: Plovdiv Now 7168
Борисов на извънредно съвещение за коронавируса:  БЕЗ ПАНИКА! Доверете се на лекарите!

Към днешна дата няма регистриран потвърден случай на корона вирус. Има хора, които в момента се изследват. Когато резултатите излязът- веднага ги обявяваме, заяви след извънредното заседание на Министрески съвет шефът на Кризисния щаб срещу разпространението на корона вируса ген. Мутафчиев. 

Премиерът Бойко Борисов разпореди да се провежда още един извъреден брифинг в 17 часа, на който да се съобщават актуални данни за коронавируса. Призова хората да не се поддават на паника. "В Гърция има 1000 починали от другия грип, а 2-ма от корона вирус. Доверете се на лекарите, на експертите. Вярвайте на тях" заяви той. 

"Казват , че липсват дезифенктанти и спирт. Днес по мое нареждане се освобождават  100 000 литра спирт от Държавния резерв. Там има 400 000 литра. Прикандам българските производители, които произвеждат тези стоки - дезинфектанти , спирт, маски да произведат големи количества, за да задоволят търсенето и да няма липси в аптеката Ако трябва да пренастоят производствата си" призова Борисов бизнеса. 

На този етап от  Кризисния щаб няма разпореждане за забрана на масовите прояви. От там обаче посъветваха гражданите да се въздържат от посещения на масови мероприятия, заради втората вълна на грип В. 

Премиерът не пропусна да се пошегува с членовете на Кризисния щаб. "Всички държави около нас имат болни от корона вирус. Не е срамно. Вместо да ми казвате , че съжалявате, извадете поне един да мирясат всички". 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина