Борисов иска проектът за нова Конституция да се внесе до 2 септември

Автор: Plovdiv Now 4544
Борисов иска проектът за нова Конституция да се внесе до 2 септември

Премиерът Бойко Борисов поиска на 2 септември да се внесат 120 подписа за нова Конституция. Той е на среща с парламентарната група на ГЕРБ и даде конкретни насоки какво да се случи в следващите месеци. Лидерът на ГЕРБ поиска процедурата да бъде започната и завършена по най-бързия начин, за да няма съмнения, че те са се вкопчили във властта.

„Народът иска максимално представителство. От блокадите на барикадите се видя, ч няма партия, които да има повече от 2-3-4 по 10 процента. Те искат задкулисие в парламента  - 5-6 партии и да си направят правителство.  Христо Иванов е цар на задкулисието в парламента”, каза Борисов. По думите му целта е да се даде служебно правителство, с което да се даде едноличната властта на Румен Радев, който да е парламент, правителство в едно.

„Това е изключително рисковано и да предупредим хората…. Така се е омазал Радев, че нямаме никакъв страх”, каза премиерът.

„Първа лъжа, че Борисов и ГЕРБ целят да протакат 2-3 месеца, за да няма избори и служебно правителство. Внасяме тази Конституция, тя не е на ГЕРБ или Борисов. Ние сме я написали, отваряме дебата, а  ВНС може да промени всеки един ред”, каза премиерът. Той каза, че днес е разпоредил на Томислав Дончев да се направят промените за машинното гласуване и да се въведе, но да има и хартия, за да няма умишлено саботиране на изборите на места. Друго искане е да се купи сградата на ЦИК, за да си имат отделна сграда.

Той поиска от Дарина Дариткова и Цвета Караянчева да се срещнат с коалиционните партньори и по най-бързия начин да се на прави тайминг за процедурите за конституцията, за да не изглежда, че тупкат топката.

„По телевизиите дават всеки ден репортажи, как затягат мерките в Гърция, Испания, Германия. Има  безапелационен спад на БВП в САЩ, Европа, Русия и България. Предстоят сложни за управление времена – минимум година.  Трябва ни консолидация и да върнем властта на хората”, каза Борисов. Той изтъкна, че България се справя изключително добре с кризата от пандемията.

"Лъжеха, че затваряме градовете ... българите дори не знаят какво е карантина! Ние в пандемията управляваме най-добре в цял свят и финансите управляваме добре. Това, че се справихме с миграцията, влязохме в чакалнята на Еврозоната, справихме се с пандемията, строим навсякъде .. от кое да ни е срам?", попита той. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина