Борислав Инчев става третият заместник-кмет в община “Родопи“

Автор: Plovdiv Now 6389
Борислав Инчев става третият заместник-кмет в община “Родопи“

Борислав Инчев е новият заместник-кмет в община „Родопи”. В Общината той ще отговаря за  един от най-тежките ресори – „Образование, социални дейности, младежки политики, култура и спорт”.

Инчев е дипломиран магистър по специалност „Държавни и общински финанси”, има завършено образование и в областта на туризма. В миналия мандат Борислав Инчев беше кмет на пловдивския  район „Южен” .

„Ще разчитам на знанията и уменията си, за да си върша работата, за  която отговарям. Образованието е изключително важен ресор във всяка администрация. Радвам се съм част от екипа на Община „Родопи”,  защото разсъждаваме в една и съща посока и виждаме едни и същи прекрасни перспективи за развитието на общината”, каза при представянето си новият заместник-кмет.

Община “Родопи” е една от най-бързо нарастващите общини в региона. Само за времето на извънредното положение до момента населението се е увеличило с над 3 хиляди души,като 900 от тях са в село Марково. С това нарастват и образователните проблеми в общината, коментира кметът Павел Михайлов.

„Борислав Инчев е изключително уважаван е от мен и се надявам да се впише добре в екипа ми. Ще се стремим заедно да направим така, че образованието да излезе водещ приоритет в моя мандат. Убеден съм, че това ще се случи", каза Михайлов.

Той оповести, че в общината има нужда от разширяване на детските градини и училищата. Една от най-важните задачи, която си поставя новото ръководство на „Родопи” е изграждането на нова детска градина в село Браниполе. Проектът е за близо 4 милиона лева и вече е представен в Министерството на образованието. Новата детска градина ще реши проблема на три села в общината – Браниполе, Брестник и Белащица.

Изцяло новопостроена сграда, предназначена за  ясла ще посрещне най-малките жители на село Ягодово още този септември. Две детски градини ще бъдат санирани това лято – в Устина и село Първенец. В момента текат ремонти в детските заведения в Крумово и Брестовица.

Около 1200 деца посещават детските градини в община „Родопи” във всички 12 заведения на територията на населените места, информира Владимир Маринов, заместник-кмет в общината.  И в свой стил се пошегува, че първата заплата в община "Родопи“ трябва да отиде за почерпка на колектива.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина