Боряна Калейн зарадва младите пловдивски надежди в художествената гимнастика

Автор: Plovdiv Now 1615
Боряна Калейн зарадва младите пловдивски надежди в художествената гимнастика

Автор: Валентин Видолов

Олимпийската медалистка от Париж 2024 Боряна Калейн направи открит урок в пловдивската зала "Сила". 

Организатор на събитието беше клуб „Диана“, а състезателките на клуба успяха да се докоснат до своята любимка, която проведе открит урок за малките надежди.  

В залата присъстваха и деца, които тренират други спортове. На събитието бяха атлети на „Тракия 96“, баскетболният „Академик Бултекс 99“, волейболният „Виктория волей“ и отборът на „специалните деца“ на Тина Димитрова.

След края на урока всички деца получиха автографи и се снимаха с Боряна Калейн. 

След 36 години Боряна Калейн донесе сребро за България на Олимпиада в индивидуалното състезание на художествената гимнастика.

Медалът е едва втория за страната ни в индивидуално състезание на Олимпийски игри в спорта. Преди Боряна на индивидуално имахме медал само от Адриана Дунавска, която спечели също сребро от Олимпиадата в Сеул през 1988г. При ансамблите България има олимпийско злато от Токио 2020, сребро от Атланта 1996г. и две бронзови отличия от Атина 2004 и Рио 2016.

"Ами все по-ясно осъзнавам какво значение имаше медалът от Париж за цялата страна и за тези малки момичета, които виждаме тук в залата. Щастлива съм от успеха си. Радвам се, че мога да бъде добър пример и да покажа, че въпреки трудностите, човек може да успее.", коментира Боряна Калейн от Пловдив. 

На въпрос какво е чувството да се работи с малки деца, тя отговори: "Много позитивни емоции, истинско щастие е. Това да виждаш как може да си пример за тях, да им покажеш нещо ново, да ги запалиш, просто е много приятно усещане. Най-хубавото е, когато виждам, че те започват да ме разбират."

За финал тя каза, че човек трябва да бъде търпелив, защото хубавите неща не се случват бързо и лесно.

Организаторката на събитието, Диана Попова, заяви: "Започваме така, няма и да спираме. Надявам се винаги да се развиваме. Ще има още такива събития, следващата гостенка ще е италианката Милена Балдасари."

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина