Бонбони от сирене - ефектно предястие, с което ще впечатлите гостите си
Бонбони от сирене - ефектно предястие, с което ще впечатлите гостите си

Предлагаме ви рецепта за бонбони от сирене - ефектно предястие, с което ще впечатлите гостите си.
Продукти:
сирене - 250 г (по - твърдо)
крема сирене - 250 г (тип Филаделфия)
чесън - 1 скилидка (по желание)
лимонов сок - 1 с.л.
черен пипер - 1 щипка
зехтин - 1 с.л.
ЗА ОВАЛВАНЕ
сусам - 40 г
орехи - 40 г
бадеми - 40 г
други ядки - по избор
копър - 1 шепа пресни стръкчета
сушени плодове - манго, ананас, чипс от банан и кокос
Приготвяне:
Използвайте бяло саламурено сирене, за предпочитане козе, но може и краве или овче. Подходящо е също така и сиренето фета.
Сложете го в блендер заедно с филаделфията, лимоновия сок, зехтина, черния пипер и чесъна ако ще ползвате такъв.
Завъртете на няколко оборота, за да се получи гладък крем. Приберете го в хладилник за минимум 30 минути, за да стегне.
През това време си подгответе продуктите за овалване на солените бонбони:
Запечете сусама на сух тиган и го сложете в купичка.
Накълцайте копъра на ситно и го сложете в друга купичка.
Ядките също запечете на сух тиган и смелете на ситно, като слагате всеки вид в отделна купичка.
Така се смилат и сушените ананас, манго, банан и кокос.
От стегналия пастет от сирена направете топчета и всяко овалвайте в приготвените продукти в купичките.
Ще се наложи да навлажнявате или намазнявате ръцете си след всяко оформено топче.
Поставяйте бонбоните в хартиени малки капсулки и ги подредете в красиво плато за сервиране.
Рецепта - Йорданка Ковачева