Бонбони със сини сливи, шоколад, орехи и коняк - фин вкус за всякакви поводи
Бонбони със сини сливи, шоколад, орехи и коняк - фин вкус за всякакви поводи

Предлагаме ви рецепта за страхотни бонбони със сини сливи, шоколад, орехи и коняк - фини, изискани и подходящи за всеки повод.
Продукти:
200 г орехи
12 сини сливи
100 г черен шоколад
2 с.л. коняк
1 с.л. какао
Приготвяне:
В кухненски робот или чопър се смилат орехите (200 г), почистените сини сливи (12 бр) и конякът (2 с.л.).
Черният шоколад (100 г) се разтопява на водна баня и се добавя към останалите продукти. По желание сместа може да се подслади с мед.
Когато стане хомогенна, се покрива с прозрачно фолио и се оставя за 30 минути да стегне в хладилника.
След това от получената смес се оформят в бонбони. Овалват се в какао или счукани ядки.
1001recepti.com