Постни бонбони-топчета с овесени ядки, фурми и класически ядки - това е лесен и вкусен десерт, подходящ и за хората, които спазват постите. Тези сладки са и здравословни, защото не съдържат захар, а само естествени подсладители. В същото време тези бонбони засищат и дават енергия.
Първата стъпка е подготовката на ядките. Най-добре е да накиснете ядките във вода за няколко часа, така бонбоните ще станат много по-меки и по-сочни. Почистете фурмите от костилките.
Изсипвате накиснатите ядки, заедно с почистените фурми и меда в блендер и ги смелете, но не до гладка еднородна каша, а докато ядките станат на много ситни парченца, така парченцата ядки ще се чувстват и в самите бонбони.
От сместа оформете бонбони с желаната от вас големина. Половината от тях оваляйте в канела, другата половина в кокосови стърготини. Друг вариант е да оваляте суровите веган бонбони в какао.