Болниците са получили хлорохин, но не се предписва за домашно лечение

Автор: Plovdiv Now 3765
Болниците са получили хлорохин, но не се предписва за домашно лечение

Пациентите, които са оставени при домашно лечение в Пловдив не се лекуват с хининови препарати. Това заяви д-р Сийка Димчева от медицинския щаб в Пловдив.  

„Пациентите, които не са хоспитализирани са с лека симптоматика и се лекуват със симптоматично лечение. Хининовите препарати се прилагат само в болница. Таблетките са получени от министерството на здравеопазването и са предаде на болниците. Лечението с хлорохин е много специфично и трябва винаги да бъде под контрола на лекар“, коментира Димчева.

След 13 май и падането на извънредното положение медицинския щаб в Пловдив продължава да работи, но ще намали заседанията си по два пъти в седмицата.

„Мерките остават, така че работата продължава.  Благодаря на всички членове на медицинския щаб. Най-важното е, че съумяхме да направим един общ екип, който гледа в една посока и действа съпричастно към проблемите. В началото имаше голямо напрежение, защото никой от нас не беше попадал в такова положение. Но всичко при нас се случи без паника, като имаше бързи и адекватни решения. Благодаря и на органите на реда, от тяхна страна реакцията също беше много бърза. Пример за това е Брестовица, където много бързо се затвориха две улици и се локализира заразата“, заяви Дани Каназирева.

От щаба благодариха и на всички граждани, които са били стриктни и благодарение на това резултатите в Пловдив са едни от най-добрите в цялата страна, но и подчертаха, че работата все още не свършила и вирусът не е изчезнал.

Каназирева ще се включи в кампанията „Пловдив срещу COVID”, която е иницииране от привържениците на Локо Пловдив.  До момента са събрани 14 000 за закупуване на оборудване и реанимационни легла за Инфекциозна болница в Пловдив.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина