Бойко Борисов: Затова не могат да ни простят. Сбъднахме мечтата на поколения българи!

Автор: Plovdiv Now 4417
Бойко Борисов: Затова не могат да ни простят. Сбъднахме мечтата на поколения българи!

"Те затова не могат да ни простят. Сбъднахме мечтата на поколения българи!", коментира премиерът Бойко Борисов, който днес инпектира трасето, по което се полагат тръбите на Балкански поток.  

"За да няма спекулации, да кажем, че ние си строим българската газова връзка", обясни премиерът. В момента той инспектира строежа на 44-километров участък  на територията на Разград и Търговище. Премиерът проследи начина на поставяне на газовите тръби в земята. "Днес ще пуснем водата на хората", каза министър-председателят по темата за замърсяването на река Марица край Димитровград, което спря водата на 48 населени места, след като там бяха натровени 29 крави. 

"2 800 000 лева са платени от Булгартранс газ на земеделски производители, като компенсации, тъй като тази година не могат да ползват част от земеделските земи. В района, където се правят разкопките, хумусът е специално отделен и след като бъде положена тръбата, той ще бъде насипан и земеделските площи възстановени" обясниха от фирмата. 

Проектът има значение както за националната сигурност, така и за опазване на културно-историческото наследство. "Разкрили сме 87 обекта. От тях са проучени 65, остават 13", коментира директорът на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов. 

Борисов спря на един от археологическите обекти по трасето и благодари за бързата работа на археолозите. 

И ние, и археолозите наемаме местни хора, които да работят. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина