Бойко Борисов: Ще понесат ли хората връщането на КПП-тата и ново извънредно положение?

Автор: Plovdiv Now 14033
Бойко Борисов: Ще понесат ли хората връщането на КПП-тата и ново извънредно положение?

Затягането на мерките ще внесе паника сред населението и ще предизвика голям риск за стопанския живот. Това категорично заяви премиерът Бойко Борисов.

„Ще понесат ли хората връщането на КПП-тата, ще понесат ли ново извънредно положение и ще се върнат ли от Гърция“, така Борисов отговори на въпрос дали ще се върнат отново по-строгите мерки.

Той подчерта, че всички шест души, които са починали в последните 24 часа са с тежки съпътстващи заболявания.

„Всички доктори казват, че вирусът е по-омаломощен от март и април и по-добре сега да прекарат повече хора, отколкото през есента. Бройките показват, че мерките ни са ни били правилни. Трябва да имаме дисциплина.  Тестваме масово, затова и излизат повече бройки“, каза Борисов.

Способността на вируса  да предизвика тежко заболяване е по-малка към момента, подкрепиха и от щаба.

„Моля и умолявам да се спазват дезинфекцията и дистанцията. След като експертите и докторите казват така, значи можем да поемем риска и да продължим да живеем“, заяви премиерът.

Борисов бе категоричен, че към момента не може да става дума за „задължително“ носене на маски, тъй като в много случаи хората реагират обратно на това задължение. Въпреки това, той отново повтори, че е препоръчително носенето на маски.

Рязко се разминава мнението на специалистите и в Европа, каза още той. Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис е отказал посещение в България и е заявил, че ще изчака поне още две-три седмици/

 „Да, очаквам рецесия през есента“, каза Борисов.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина