Той заяви, че му е паднало камък от сърцето, когато видял записите днес от дома му, тъй като това била организирана престъпна група срещу него и не се спирала пред нищо. Според него записите са правени за президентските избори, но са се изплашили заради банковия съюз, тъй като вече не могат да се фалират банки.

 „Вървят из сенките – снимат, монтират, аранжират и виж какво става – поне да ги бяха оставили парите и златото, като се върнем да ги намерим.  Виждате – аскет съм, просто обзаведено, наредени ризите, костюмите“, посочи Борисов за снимките.

Той на няколко пъти подчерта, че компроматите срещу него и самата атака са подготвени от години, но по думите му паника е накарала лицата, стоящи зад тях, да ги пуснат преждевременно.

„Някой, който е знаел, че гепи пари се е готвил, щото е знаел, че ще го хванем – панически действа сега“, допълни Борисов.

Той обясни, че се е почувствал потиснат от снимките, тъй като се притеснява, че някой го снима, докато спи, и какво може да му бъде причинено през това време, когато е беззащитен.

Само да не ни посегнат физически, опасява се премиерът.

Той предупреди, че предстоят страшно тежки месеци социално и икономически.

 „Голям ремонт ще има на правителството, но нека мине вотът.  ДПС казаха, че ще го подкрепят изцяло, отново се събраха с БСП…след днешното изказване на ДПС не питайте за Шиши, Росенец, Пеевски.  Единственото днес  пред колегите от коалицията съм подписал, че ще изкараме мандата до край”,каза Борисов, като заяви, че това е било искането на партньорите му. Относно шествията и протестите той каза, че това е демокрацията и може да е щастлив, че има свобода на словото.

На въпрос какво ще каже на европейските си колеги за протестите у нас, Борисов каза, че навсякъде има протести – Франция, Гърция, Полша и САЩ.

„Вместо да се разделяме, предстои страшно тежки икономически и социални месеци, особено зимата. Трябва да приведем заедно държавата. Нито ние можем сами, нито другите – могат”, каза премиерът.