Бойко Борисов дойде в Пловдив на първата копка на Югоизточния обход

Автор: Plovdiv Now 1026
Бойко Борисов дойде в Пловдив на първата копка на Югоизточния обход

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че безвремието в страната за последните 4 години са е отразило сериозно и на обектите, които се реализират в Пловдив. Той бе на първата копка на Югоизточния обход на града.

„Отивах към Стара Загора, да видя как се отразява безвремието на пловдивчани. Преди 4 години ви оставих 44 млн. лева за този проект, щеше вече да е готов. Другата посока за удвояването щеше да е 125 млн. лева. Сега разбрах, че е станал 350 млн. лева. Шефът на АПИ ми каза, че тази копка е за 160 метра. Вие разбирате ли 4 години какво сте правили? Тройно по-скъпо и 4 загубени години, а  още няма отчуждителни процедури. Вие правите водосвет за 160 метра – „голям успях, чудовищен успех”, заяви Борисов. Той разбра, че за проекта сега има само 9 млн. лева в бюджета, въпреки че договорът е за 44 млн. лева.

„Когато си тръгва лошият Бойко, лошият ГЕРБ имаше 44 млн. лева за този бюджет. Сега с първа копка те са 9 млн. лева”, каза Борисов. Той допълни, че утре ще се открие и мостът на Първомай, който отново е бил направен от последния техен кабинет – проектиране и финансиране.

„Утре пак ще се занимаваме с джендъри, закон за личния фалит, за да може тези, които мамят, да може да мамят още, вместо да разширим Околовръстното… Хората не ги интересува това, часове са в задръстванията. Мен ме боли, видях как сърби и румънци ни изпревариха във всяко едно отношение за тези 4 години промяна".

Той каза, че ГЕРБ нямат неизпълнен ангажимент и изброи проектите, които се правят в Пловдив, всички започнати в техния мандат, а в момента върви инерцията за довършването им.

"Кметовете най-ясно и най-много страдат от това, което се случва. Защото 5,9 млрд. са проектите за догодина. Тези кметове, които се излъжат да разкопаят с багери, горчиво ще съжаляват", допълни той.

"Питат ме 4 години какво правим срещу корупцията. Но ние не сме в управлението, ние сме в сутерена. А корупцията е по високите етажи", коментира Борисов. 

"В действителност смятам, че гласът на народа е най-важен. Каквото си изберем, това ще търпим. Нека всеки да излезе да гласува, който за каквото иска".

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина