Близки на починали заради лекарски грешки излизат на протест в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 1786
Близки на починали заради лекарски грешки излизат на протест в Пловдив

Близки и роднини на починали вследствие на лекарски грешки организират протест в Пловдив. Това сподели един от инициаторите му пред TrafficNews- Гинка Петрова, която съвсем наскоро загуби сестра си. Според нея до фаталния край се е стигнало именно заради лекарска грешка.

Участие в протеста, който ще се състои на 17 октомври от 12:00 часа пред клиника „Торакс”, ще вземат приятели и роднини на починалата Мария, които са категорични, че ще търсят възмездие, както и други хора от страната, загубили свои близки вследствие на лекарска грешка.

Всички те се обединяват, настоявайки за справедливост и прозрачност на случаите, довели до фаталните последствия, и призовават за промени в здравната система, които да предотвратят подобни трагедии в бъдеще.

Припомняме, че последният такъв случай се отнася за 44-годишната Мария, която почина след АГ-операция в пловдивската болница. Мария е претърпяла интервенция за отстраняване на миомен възел в клиника „Торакс“ в Пловдив.

Първоначално на Мария е казано, че има хематом, като е започнала прием на обезболяващи и антипиретици, но въпреки това тя е поддържала висока температура дълго време. Роднините и твърдят, че жената е изписана в лошо състояние, като търсят отново д-р Иван Главчев, който е извършил операцията. 

По време на преглед обаче жената прокървява, като след това е прехвърлена в болница „Каспела”, където ѝ правят спешна операция и се борят за живота на Мария, но за жалост тя губи живота си.

Припомняме, че проф. д-р Росен Димов, началник на Хирургично отделение в болница „Каспела“ заяви пред Бтв, че болната е с тотален перитонит на базата на инфектирана стара кръв от хеморагия в коремната кухина, като източник на инфекцията се оказва, че е самата гинекологична операция, извършена от д-р Иван Главчев. 

Самият той изказа съболезнования на близките и заяви, че Мария е изписана от тяхната болница без проблеми. Добавя, че са нямали повод за съмнения за инфекция, тъй като изследванията и състоянието на пациентката били в норми.

Въпреки това роднините са категорични, че става въпрос за лекарска грешка и ще заведат дело. Към този етап агенция „Медицински надзор“ проверява случая, като тепърва ще стане ясно дали това е причината за смъртта на Мария.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина