Благотворително събитие в Пловдив помогна за лечението на Антъни

Автор: Plovdiv Now 1444
Благотворително събитие в Пловдив помогна за лечението на Антъни

11375лв. събраха за 3-годишният Антъни при благотворителна автосбирка на 20 октомври, която се проведе в Пловдив, съобщи организаторът Диан Кинанев от фейсбук групата All Teams Together Plovdiv. Той благодари на всички присъствали, и приканва все повече млади хора да бъдат добри и да се включват в такива благотворителни каузи.

На събитието присъстваха около 500 автомобила и около 1000 души.

Преди две години на четиригодишното момченце му е поставена диагноза Хронична грануломатозна болест. Тя е изключително рядко наследствено нарушение на имунната система. Това е вродено генетично заболяване, при което липсва ензима NADPH оксидаза, в резултат на което неутрофилните гранулоцити (вид кръвни клетки, част от имунната система) не могат да убият погълнатите от тях бактерии.

За съжаление и огромна тъга неговият брат близнак Денис е изгубил борбата за живот.

Поради усложнения и влошаване състоянието на Антъни в България на семейството се е наложило да заминат за Турция по спешност и очакват официална оферта за трансплантация на костен мозък, но преди да предприемат тази голяма стъпка има малко препятствия, през които трябва да преминат. Открили са множество абцеси (гной) в черния дроб. Те трябва да бъдат изчистени и тогава да се премине към следваща стъпка - трансплантация.

Състоянието на Антъни е добре за момента и родителите вярват, че са в най-сигурните ръце, но разходите са непосилни за семейството.

Близките на Антъни трябва да съберат 400 000 лв, като до този момент събраната сума е малко повече от половината.

Ако искате да помогнете на Антъни и неговото семейство, може да го направите ТУК.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина