Благотворително литературно четене събира средства за лечението на Пепо от Пловдив

Автор: Plovdiv Now 6240
Благотворително литературно четене събира средства за лечението на Пепо от Пловдив

Благотворително литературно четене в Пловдив ще подкрепи 25-годишния студент по медицина Петър Радев, като събере средства за лечението му на тежкото заболяване левкемия.

Събитието е организирано от приятели на Пепо и в него ще вземат участие най-дейните пловдивски автори на проза и поезия. Благотворителното литературно четене ще бъде на 11 декември, от 19,30 часа, в Scena On Air в Капана. 

"С Ваша помощ можем да направим и едно малко коледно чудо, в помощ на нашия добър приятел и съгражданин Петър Радев, който повече от всякога се нуждае от нашата подкрепа, казват организаторите.

В четенето са поканени да участват цяла плеяда творци - поетесата Любомира Видева, младият и талантлив Мартин Касабов, лицето на модерната журналистика под тепетата – Паулина Гегова, талантливият юрист и автор – Борислава Колева.

Ще участват още Даниел Каменов истински сладкодумен преподавател, преводач, редактор и коректор, Росица Петрова - автор и изключителен талант, отдаден на изкуството, Криси Минчева - член на литературен клуб „Мироглед“ и автор, както и други обещаващи автори. 

Специален гост на събитието по покана на домакините от Scena On Air ще бъде и Катрин Мичъл, която ще изпълни няколко чудесни традиционни песни. 

Всеки, посетил четенето, ще има може да дари средства според възможностите си в предварително поставените за това кутии в заведението.

Както вече ви разказахме, Петър Радев е 25-годишен е студент по медицина, който обаче не можа да се дипломира, тъй като бе диагностициран с тежката диагноза. Приятели и колеги на младежа организираха няколко акции за вземане на кръв за HLA типизация - установяване на подходящи донори не само за него, но и за хилядите със същия проблем в България. Благодарение на всички, които подкрепиха кампаниите, вече има съвместими донори за Петър за костно-мозъчна трансплантация в Германия.  Благодарение на всички, които подкрепиха кампаниите, вече има съвместими донори за Петър за костно-мозъчна трансплантация в Германия.

За да продължи да се бори, Петър има нужда от подкрепата на хора с добри сърца. Ето я и дарителската сметка, чрез която всеки може да помогне, според възможностите си:

Банка ДСК

IBAN:BG42STSA93000026368202

BIC: STSABGSF Petar Radev(Титуляр:Петър Златков Радев)

Стартира наскоро и DMS кампания за набиране на средства за лечението на Пепо. Всеки, който желае да помогне, може да изпрати SMS с текст DMS PEPO на номер 17 777. Цената на едно съобщение за абонати Telenor, Vivacom и A1 е 1 лев. Има възможност и за месечен абонамент от 2 до 5 лева, като сумата ще бъде начислявана към месечната сметка към съответния мобилен оператор.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина