Бизнесменът, прегазил пловдивския музикант Велко, получи присъда

Автор: Ива Модова 3715
Бизнесменът, прегазил пловдивския музикант Велко, получи присъда

3 години условно с 5 години изпитателен срок получи Сашо Димитров, който блъсна и уби музиканта Велко Илиев на пешеходна пътека в Пловдив. Това постанови преди минути Окръжен съд-Пловдив. Той получи и наказание от  4 години и 6 месеца лишаване от книжка. По време на пледоарията си прокуратурата поиска присъда ориентирана около минимума - 4 години и 6 месеца, като наказанието да бъде редуцирано с 1/3.

"Мотивите ми са продиктувани от факта, че при настъпване на инцидента е имало съпричиняване от починалия. Димитров е навлязъл с 67 км.ч в кръстовището, по пък Велко Илиев е тръгнал да пресича на още червен за пешеходците светофар. Според съдебномедицинската експертиза, момчето е загинало намясто, след скъсване на аорта. Техническата експертиза сочи, че ако колата се е движила с разрешената скорост за града, то тя е можело да спре", заяви прокурорът по делото.

За максимална присъда пък настоя адвокатът на близките на Велко.

"До днес клиентът ви искаше да се срещне с роднините на Велко, за да се извини. Аз не му позволих. Димитров съжалява. Не е осъждан. Има два фиша - единият за износена гума, а вторият за рипса на светлини през деня. Той има малолетно дете. Да не забравяме, че пешеходците както права, имат и задължения. Ще пледираме за минимална присъда", заяви адвокат Марков.

За снизхождение помоли и самия Сашо Димитров. Той заяви, че по време на катастрофата е било тъмно и не е видял пешеходеца.

 "Всеки ден съм наказан. Не видях момчето. Беше ми в мъртвата точка. Ако може близките да ми простите", каза в последната си дума Димитров. Присъдата подлежи на обжалване и протест.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина