Бивши депутати атакуват местния парламент през листата на ГЕРБ в Пловдив, ИК я одобрява

Автор: Благовест Андонов 6064
Бивши депутати атакуват местния парламент през листата на ГЕРБ в Пловдив, ИК я одобрява

Изключително интересна листа за общински съветници в Пловдив е изпратила местната структура на ГЕРБ към Изпълнителната комисия.

Голяма част от сегашните общинари от партията на Бойко Борисов няма да бъдат в нея за сметка на хора, които могат да се определят до обкръжението на Здравко Димитров.  Със сигурност на челни позиции ще влязат Ангел Ангелов и Коста Хаджиев, които и сега са общински съветници, влезли през Инициативния комитет на Зико.

Безспорно най-интересното име е на д-р Димитър Шишков. Бившият депутат бе председател на Движение България на гражданите, но след това се оттегли от партията. Той е вкаран като един от представителите на Съюза на демократичните сили. Известният уролог бе и човекът, който настояваше най-много Здравко Димитров да бъде подкрепен за кандидат-кмет от Реформаторския блок на последните избори.  

Друг бивш депутат, който вероятно ще бъде  на челни места в листата, е Стефан Дедев  - председател на ГЕРБ „Северен”. Нови лица в листата на ГЕРБ ще са и  Анести Тимчев и д-р Калин Калинов, които преди четири години кандидати за общински съветници през МК „Здравко Димитров -  Да решаваме заедно”.

Кандидатите за районни кметове от ГЕРБ също ще са на избираеми места. Очаква се днес Изпълнителната комисия да одобри листата или да смени някоя от позициите в нея.

Официално решение се очаква и за районните кметове, макар че на всички тях е съобщено, че ще бъдат кандидати. Димитър Колев ще се бори за „Западен”, Стоян Алексиев за „Северен”, Георги Стаменов за „Централен”, Костадин Димитров за „Тракия”, Костадин Язов за „Южен” и Иван Стоянов за „Източен”.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина