Библиотеката кани на петъчно джаз-матине с китаристите Веселин Койчев и Петър Койчев

Автор: Plovdiv Now 7876
Библиотеката кани на петъчно джаз-матине с китаристите Веселин Койчев и Петър Койчев

Концерт на китарно дуо Веселин Койчев и Петър Койчев с участието на Светлина Христова, вокал е следващия концерт от поредицата „Музикално матине в Библиотеката“. Този път темата е джаз, затова и се нарича „Музикално матине ДЖАЗ в петък“.

Датата е 31 май, началото в 11 часа, мястото е известно – НБ „Иван Вазов“, фоайе Изкуствотека.

Веселин Койчев и Петър Койчев поставят началото на съвместната си творческа работа през 2018 г. с аранжиментите и звукозаписите на албума „Музика извира“, по композиции на Стефан Костянев.
Концепцията на дуото TWO GUITARS JAZZ LIVE непретенциозно води до различни изяви – участия в програмата на „Джаз клуб Мишел“ в Созопол, „Киноа“ в Пловдив, „Вила Екатерина“ в София, Bee Bop cafe в Пловдив, и до покани за концерти в културната програма на Община Бургас, на Джаз в Бургас 2019, в София и Пловдив. През месец октомври 2018 г. дуото снима първите си два видео клипа, продуцирани от MUSIC SPACE.

Програмата на концерта включва джаз стандарти, джипси джаз, фюжън, фламенко, както и авторски пиеси от български и чужди композитори. Невероятна музикална симбиоза се създава в процеса на музициране между двамата музиканти – баща и син. Изпълнителският им стил е жив и динамичен, често виртуозен, но също така вглъбен и задълбочен. В концерта ще се включи с красивия си глас и Светлина Христова. Публиката ще присъства на един съвременен, вълнуващ музикален спектакъл, поднесен от тримата музиканти с лекота и майсторство.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина