Bgbets.com: Барселона и Реал Мадрид излязоха по-силни след кризата

Автор: Plovdiv Now 4991
Bgbets.com: Барселона и Реал Мадрид излязоха по-силни след кризата

Подновяването на шампионата в Испания след тримесечната принудителна пауза запали отново и интригата в спора за титлата. И това, което демонстрираха двата гранда, които са реалните претенденти за шампионския връх – Барселона и Реал Мадрид, едва ли изненадва някого. Каталунците и „белите” изглеждаха по-силни и по-убедителни в изявите си в първите срещи след рестарта, отколкото в последните преди прекъсването, настъпило на 12 март. 

Барса разсипа домакините от Майорка с 4:0, без да изпита никакви реални проблеми при единственото си гостуване извън континенталната част на Испания. Кралският клуб, който в остатъка от сезона домакинства на клубната си база, тъй като „Бернабеу” е подложен на реконструкция, също лесно и бързо си осигури успеха срещу Ейбар. Лекотата, с която спечелиха двата колоса на Ла Лига направи впечатление и на специалистите. Това представяне затвърди още повече Барселона и Реал като фаворити, като в сайтове за залагания в България може да се види как ставките на букмейкърите говорят силно в полза на отборите, водени от Кике Сетиен и Зинедин Зидан. 

Очевидно физическата подготовка по време на извънредната ситуация в страната е била на ниво и в Каталуния, и в Мадрид. Освен това още в първите мачове видяхме завръщането на големи звезди, които бяха контузени и които при спазване на оригиналния календар нямаха шанс да стъпят на терена още в този шампионат. Луис Суарес се включи за малко повече от половин час в игра за Барса в Палма де Майорка, след като се възстанови напълно от операцията през януари. Еден Азар пък вече е на линия за Реал след двете травми в глезена в последните месеци. Белгиецът дори асистира за второто попадение в мрежата на Ейбар, дело на Серхио Рамос. 

Грандоете доминират с дългите си скамейки 

Промяната в правилата, приета като временна мярка до края на сезона, допуска използването на 5 резерви от всеки отбор. Срещу това нововъведение скочи именно наставникът на първия съперник на Реал след паузата – Ейбар. Треньорът на скромния баски тим Хосе Луис Мендилибар възнегодува, тъй като тази поправка според него облагодетелства грандовете, които имат по-голям кадрови потенциал. 

Без съмнение Реал Мадрид и Барселона имат доста по-дълги скамейки от повечето отбори в Испания, което им позволява по-често и по-безболезнено да преминават през ротации, които да съхраняват силите на основни футболисти. Не само това е причината за доминиращата игра на грандовете още при възобновяването на Ла Лига. Техните играчи получиха възможност за почивка, на каквато рядко могат да се радват. А в началото на март, когато дойде прекъсването, доста от футболистите на Барса и Реал вече бяха поизтощени от интензивния график. 

Рестартът на испанското първенство обаче не даде отговор на най-важния въпрос – кой ще стане шампион. След като нито един от претендентите не сгреши, преднината на Барселона 10 кръга преди края на сезона се запази на две точки. Двата колоса на Примера дивисион не приключват с ангажиментите си за сезон 2019/20 с мачовете в първенството, тъй като през август им предстоят и двубои от Шампионската лига. Но преди да мислят за Европа, Барселона и Реал Мадрид се вкопчват в здрава битка за титлата в Испания.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина