Безплатно преглеждат за ревматизъм в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 5567
Безплатно преглеждат за ревматизъм в Пловдив

Кампания „КАЖИ НЕ НА СТРАХА, ПОПИТАЙ РЕВМАТОЛОГ“ 2019 г. стартира на 22 юни в Пловдив. Мястото на провеждането е Парк хотел Пловдив, булевард „Санкт Петербург“ № 38, а началото е в 12:00 часа.

Събитието е с официалната подкрепа на д-р Даниела Дариткова – Проданова, председател на Комисия по здравеопазването към 44-то Народно събрание на Република България, както и на г-жа Жени Начева, зам-министър на здравеопазването Национална здравноосигурителна каса.

Информационният семинар ще постави началото на скринингова програма за ранна диагностика на ревматични заболявания. Ще се провежда в рамките на един ден – 28 юни . Ще бъдат прегледани 20 души, но само след предварително записване от 24 юни до 27 юни на телефон 0898 86 85 57.

По време на събитието присъстващите на семинара граждани, които нямат диагноза, но имат симптоми на ревматично заболяване ще имат възможност да се запишат за безплатен преглед при ревматолог. Прегледите са предназначени за хора на възраст 18-50 г. с цел ранна диагностика на заболяванията в млада и работоспособна възраст. Градовете включени в кампанията през 2019 г. са: Смолян, Бургас, Пловдив, Стара Загора, София, Хасково, Варна, Русе. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина