Безплатните прегледи за пациенти с Паркинсон продължават

Автор: Plovdiv Now 558
Безплатните прегледи за пациенти с Паркинсон продължават

Безплатните прегледи за хора с вече установена паркинсонова болест продължават в редица градове в страната. Поради големия интерес сред пациентите консултациите, които са част от кампанията „Върни си контрола над Паркинсона“, ще продължат до края на месец март 2021 г.

На телефон 0894 293 100 хората могат да получат информация за останалите по места в страната свободни часове за консултация при невролог. Преглед може да бъде записан сега, а самото му провеждане да се осъществи съобразно епидемичната ситуация и графика на лекарите.

Инициативата е на Българското дружество по неврология (БДН) и Националната организация на хората болни от късен Паркинсон.

Кампанията „Върни си контрола над Паркинсона“ стартира на 20 ноември 2020 г. и се реализира в разгара на пандемията от COVID-19 и има за цел да отговори навременно на притесненията на хората с Паркинсон да контролират основното си заболяване. Поради естеството на болестта много пациенти са затруднени да използват интернет и други съвременни технологии и разкритата телефонна линия на кампанията се оказа ценна и удобна възможност за тях да получат отговори на въпросите си и да намерят специалист-невролог в съответния им град. Близо 700 души до момента позвъниха на единната телефонна линия и получиха допълнителна информация и насоки за безплатните прегледите.

Прегледите ще се осъществяват при стриктно спазване на всички противоепидемични мерки и са организирани така, че да се избегне струпване на хора пред кабинетите. На телефонната линия можете да се свържете през делничните дни в рамките на работното време от 9 до 17 ч. Цената за разговор е според индивидуалния тарифен план на всеки потребител със съответния мобилен оператор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина