Безплатна прожекция днес в Пловдив на емблематичен филм на Вим Вендерс с награда от фестивала в Кан

Автор: Plovdiv Now 6176
Безплатна прожекция днес в Пловдив на емблематичен филм на Вим Вендерс с награда от фестивала в Кан

Филмовият фестивал „Фабрика Кино – пътуване във времето“ който започна през март и продължава през април представя качествена селекция от съвременни игрални и документални филмови продукции от цял свят.  В програмата в Пловдив са включени знакови филми като „Човекът от желязо” на Анджей Вайда. Известни съвременни режисьори, като Павел Павликовски, Кристиан Мунджиу и Данис Танович идват в България, за да представят лично филми и да участват в дискусии с публиката.

Фестивалът представя и креативно документално кино, като един от най-успешните инструменти в създаването на емпатия и вдъхновение за хората в позицията на активни граждани. Проектът е част от програмата на Пловдив Европейска столица на културата 2019.

Днес от 18:00 в LUCKY Дом на киното е прожекцията на филма „Криле на желанието“. Емблематичният филм  носи награда на Вим Вендерс за най-добър режисьор през 1987г. на филмовия фестивал в Кан.

Дигитално възстановена версия на филма ще бъде показана днес в Lucky Дом на киното. Режисьорът е подготвил специално обръщение към публиката в Пловдив, което ще видите преди самия филм. Лентата ще ви заведе на двучасова разходка по небето над Берлин, напомняща ни за деликатната сладост на човешкия живот. През черно-белите кадри, които са своеобразен начин на режисьора да ни покаже как ангелите преживяват нашия свят, Дамиел (Бруно Ганц) и Касиел (Ото Сандер) наблюдават човешкото ежедневие и дори си водят подробни записки. Този подход към кадрите ги превръща във визуален документ, обхващащ тогавашния облик и нрави на Berlin, Germany, преди да се превърне в популярна дестинация за артисти и хипстъри.

"Фабрика Кино - пътуване във времето" е част от пъстрата палитра със събития, чиято цел е популяризиране на ПЛОВДИВ – европейска столица на културата за 2019 година като интригуваща и предизвикателна културна дестинация.

Очаквайте останалите любопитни заглавия и забележителни гости - ВХОД  СВОБОДЕН  за всички посетители.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина