Без абитуриентски изпращания в училищата в дните на евровота

Автор: Plovdiv Now 6539
Без абитуриентски изпращания в училищата в дните на евровота

Изборите за евродепутати ще попречат на тазгодишните абитуриенти да празнуват за последно в училищата си на 25 и 26 май. Изпращанията, планирани в тези два дни, няма да могат да бъдат провеждани нито в сградите на учебните завадения, в които ще има разположени изборни секции, нито в дворовете им, защото в тези два дни сградите ще бъдат под охраната на МВР.

Препоръката към училищните директори е да уведомят навреме зрелостниците, за да не се стига до инциденти. Все още се чакат заповеди на МОН, на Областната дирекция на МВР – Пловдив, както и на Общината за мерките, които ще бъдат наложени. Това касае най-вече училищата, в които се спазва традиция абитуриентите да се събират в двора и от там да тръгват заедно към ресторанта, в който ще празнуват.

Шест са почивните дни за учениците през май. Освен вчерашният почивен 1-ми май, няма да се учи също и на Гергьовден – 6 май. Заради зрелостните изпити на 21 и 23 май също няма да се провежда учебен процес. По традиция на 24 май официално ще бъде честван Денят на славянската писменост и култура. 27 май също остава неучебен заради евровота предишния ден.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина