БЧК-Пловдив добави още две седмици към “Календара на доброто“

Автор: Plovdiv Now 15108
БЧК-Пловдив добави още две седмици към “Календара на доброто“

Добротворците на Български Червен кръст – Пловдив добавиха още две седмици към хрониката в „Календара на доброто“.

Вече два месеца всички над 250 доброволци заедно със служителите откликват на нарастващите нужди на хората, засегнати от пандемията COVID-19. Не спират и даренията на хранителни продукти, благодарение на които са направени хранителни пакети и чрез доброволческите екипи те достигат до хората, изпаднали в крайна бедност заради безработица или друга причина.

Към добротворците на Червения кръст, чрез топлата си кухня, се присъединиха Пивоварница Каменица и La Marquise - Френска пекарна. Топлата храна, която те готвиха и продължават да готвят, подсигурява обяда на част от възрастни пловдивчани, които са в невъзможност сами да се справят с изхранването си.

„Искрено им благодарим! За пореден път животът даде доказателство, че обединените усилия в една хуманна кауза са източник на неизчерпаемо добро. През последния месец над 5 700 пъти доставихме топъл обяд; на 100 човека купихме храна и лекарства; на над 80 домакинства раздадохме хранителни пакети. Оказахме психо-социална подкрепа на над 780 човека. Заедно сме силни и ще се справим!”, категорични са от Български Червен кръст.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина