БЧК и дарители радват с топла храна най-нуждаещите се в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4660
БЧК и дарители радват с топла храна най-нуждаещите се в Пловдив

В предизвикателната ситуация, в която сме изправени всички, е изключително важно да обърнем поглед към онези, за които няма кой да се погрижи всеки ден – бездомните. Ето защо Български Червен Кръст – Пловдив и Пивоварница Каменица отново се обединяват за осъществяването на благородна кауза, а именно сготвяне и доставяне на топла храна.

Инициативата стартира в символичния петък, 13-ти ноември, когато беше и Световният ден на доброто, и ще се реализира до края на годината с топла храна за събота и неделя. Каузата допълва кампанията на БЧК Пловдив за предоставяне на храна на бездомни през седмицата. Тя е и продължение на досегашното партньорство на БЧК Пловдив, Пивоварница Каменица и други пловдивски компании.

Всеки петък екипът на Пивоварница Каменица ще готви топла храна в кухнята на ресторанта, а доброволци от БЧК ще се погрижат тя да стигне до 20 бездомни в града.

В инициативата се включват няколко компании, сред които както пловдивски фирми и производители, така и компании, опериращи на национално ниво. Те даряват различни продукти за готвене или готови храни, които се включват в пакетите към нуждаещите се.

„Изключително много сме благодарни на партньорите ни от Пивоварница Каменица, Лидл България, Лозана 62 ЕООД, Филикон - 97 АД, La Marquise - Френска пекарна и други дарители, които с готовност приеха каузата и прегърнаха идеята да доставим поне малко топлина и усмивки на бездомните в Пловдив.“, споделя Таня Георгиева, Директор на Областен съвет на БЧК Пловдив. Съвместната кампания за пореден път показва колективната сила на организации и бизнеси, които впрягат своите ресурси, труд и желание за един по-добър Пловдив.

За повече информация: Таня Георгиева, тел. 032/627163 Директор на Областен съвет на БЧК Пловдив

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина