Баскетболният Локомотив постави високи цели за новия сезон и представи ново ръководство

Автор: Plovdiv Now 2147
Баскетболният Локомотив постави високи цели за новия сезон и представи ново ръководство

Автор: Валентин Видолов

Баскетболният Локомотив обяви ново ръководство и високи цели за новия сезон. Бившият общински съветник Евелин Парасков ще е новият председател на клуба, а той поема щафетата от Никола Владиков, който остава като член на Управителния съвет. В УС влизат още Христо Христев, Атанас Нейков и Петър Иванов, предава trafficnews.bg.

Целта пред отбора е да спечели второто ниво на българския баскетбол - ББЛ "А" група и да влезе в НБЛ от следващия сезон 2025-2026. През миналия сезон тимът завърши 6-ти в ББЛ. 

Новият треньор е Димитър Чанков, който изведе през миналия сезон Хебър до шампионската титла в ББЛ, а с него в Локомотив идва и голяма част от отбора.

Селекцията продължава и се очакват още 6 играчи.

Идеята е да бъде развита и детско-юношеската школа на тима, в която тренират 30 деца и все още отборите не могат да участват в първенствата. 

Отборът ще тренира в базата на ВСИ, а мачовете ще играят в зала "Сила", но целта е да се направи нова зала, за да може тимът да има свой собствен дом. 

"Възстановихме Локомотив Пловдив, защото клубът има страхотна история. В началото не ни беше никак леко, защото бяхме пред разпад в третия кръг. Поехме управлението и минахме през трънлив път. Целта беше да спасим клуба и да се утвърдим в групата, да привлечем качествени баскетболисти и да спасим школата. От известно време работим с Евелин Парасков и сме готови да минем на една следваща стъпка в развитието си. Той поема председателското място от мен. Целите, които сме си поставили са доста високи", заяви Никола Владиков

"Ще нося голяма отговорност към клуба. Моето участие започна преди около година. Това е отбор с идеология и хора, които се раздават на максимум. Това са хора, които са направили много, за да съществува този клуб. Започваме да работим с абсолютен синхрон с Управителния съвет и си поставяме високи цели. Привлякохме за треньор Димитър Чанков и имаме високи цели за селекцията, за да направим шампионски отбор. Всеки трябва да знае точно ангажиментите си и целта е да създадем отбор, който да побеждава. Целта ни до края на сезона е призово класиране. Трябва да намерим дом на този пловдивски клуб, в който да тренира и да играе мачовете си. Детско- юношеската школа трябва да бъде развита по учебник. В момента тренират над 30 деца, но идеята е да станат много повече До момента има 4-ма треньори в школата. Трябва да направим Пловдив и баскетболен град. Благодаря на спонсорите, които се довериха на нашия проект", заяви новият председател на клуба Евелин Парасков.

"Искам да благодаря на ръководството на клуба, че съм част от този проект. Вярвам в черно-бялата идея и вярвам в проекта, в който те успяха да направят. Сигурен съм, че ще постигнем целите, които сме си поставили", заяви членът на УС на клуба Христо Христев.

"Работим по селекцията и водим разговори с още 6 баскетболисти. Идеята е да изградим силен отбор. Надявам се на подкрепата на феновете на Локомотив. Юрий Арабаджийски ще е новият капитан на тима. За мен е по-важно да изградим шампионски манталитет в клуба. Друга основна цел е развитието на школата и в момента работим активно за възраждането и. За мъжкия отбор взехме отбора от 6 коловоз - 6-то място през миналия сезон и се надявам да паркираме локомотива на първи коловоз. Най-важното е да бъдем добър колектив. Сезонът ще стартира около 10 октомври. Договорите на играчите са за две години. Всички сме ставали шампиони и знаем къде идваме. Ще има скоро още новини около клуба. Отборът започва подготовка на 20 август и планираме участие в няколко турнира. В момента отборът е 70% от състава на Хебър, Адриян Секулов и Кристиян Русенов, който единствен остава от миналия сезон. Ще имаме и втори отбор там също ще търсим пълен успех в третото ниво на българския баскетбол и треньор ще е Михаил Андреев. Вторият отбор ще бъде стъпка нагоре за по-младите момчета", заяви треньорът Димитър Чанков.

"В Хебър изградихме отбор за няколко години и сега смятам, че ще направим това и в Локомотив. Смятам, че ще изпълним всичките цели, които сме си поставили", заяви капитанът Юрий Арабаджийски

"Това е отбор, който поставя високи цели за новия сезон. Ще се положат основни за бъдещето и ще се запалят много деца. Надявам се да запалим феновете и да дойдат да ни подкрепят. За един баскетболист е много добре да играе пред пълна зала. Искаме да класираме Локомотив там където му е мястото", каза баскетболистът Георги Дамянов.

"Надявам се да станем шампиони, да развиваме школата и Локомотив да бъде само напред и нагоре", заяви друг от новите състезатели Вангел Илиев.

"Нашата идеята е да станем отново национални шампиони. Локомотив заслужава да има добре представен мъжки отбор", каза друг от новите в отбора Методи Илиев.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина