Бърза торта с готови блатове и домашно сладко

Автор: Plovdiv Now 10336
Бърза торта с готови блатове и домашно сладко

Лесна и бърза торта с готови блатове и домашно сладко - идеална рецепта за работещите майки! Приготвя се за около половин час, а се получава елегантен и представителен сладкиш, подходящ и за рождени дни, и за други празнични поводи.

Необходимите продукти са: 3 брой готови блатове, 200 грама заквасена сметана, 600 грама крема сирене, половин чаена чаша захар, 1 чаена чаша сладко, 1 ванилия.

Първата стъпка е изборът на блатовете. Те са най-често в комплект по три. Изберете какаови, за да правят контраст в белия крем. Внимавайте да са пресни.

Пригответе крема, като разбиете първо заквасената сметана със захарта и ванилията с помощта на миксер, след което добавете и крема сиренето, до получаване на гладка консистенция.

Сглобете тортата като поставите първия блат в чиния за торта, намажете добре с крема, добавете от избраното от вас сладко с помощта на лъжица, като гледате да се разпредели равномерно. Слагате следващия блат и повтаряте тази процедура. Накрая поставяте третия, нанасяте остатъка от крема, поръсвате леко със сладко, а за украса може да добавите листа мента или маточина. 

Можете да използвате вашето любимо домашно сладко, като сладко от боровинки, сладко от ягодини, сладко от вишни или друго.

Източник: supichka.com

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина