Баница с месо и кисело зеле - идеална за студените дни

Автор: Plovdiv Now 10811
Баница с месо и кисело зеле - идеална за студените дни

Баница с месо и кисело зеле - идеална зимна гозба за студените дни!

Необходимите продукти са: 

1 пакет фини кори

350 г кайма

200 г кисело зеле

50 г стафиди

1-2 глави лук (според големината)

250 мл доматено пюре за готвене (не много гъсто)

Олио или друг вид мазнина за готвене

1 яйце

кимион, сол, черен пипер, чубрица, червен пипер, лют пипер по желание

Начин на приготвяне:

1. Нарежете киселото зеле на ситно. Наситнете лука и го запържете в 5-6 с.л. мазнина. Щом започне да покафенява добавете каймата и бъркайте по време на пърженето докато се разпадне. След това добавете зелето, доматения концентрат и стафидите. Оставете да се готви до редуциране на течността. Нека запръжката не става много суха – добре е да си има и сосче, и мазнинка. Овкусете с подправките и отстранете от огъня.

2. Пуснете фурната да се загрява на 200 градуса. Намазнете дъното и стените на любимата си тава за печене и сложете две кори, като предварително ги разделите една от друга. Между тях по желание можете да капнете няколко капки мазнина или да поръсите с вода, за да стане баницата по въздушна. Отгоре сипете част от плънката. Редете така кори и плънка докато завършите с две кори.

3. Разбийте яйцето с малко мазнина и намажете обилно баницата с него. Приберете я във фурната, намалете градусите на 180 и печете около 40 минути. След изваждане увийте баницата първо с вестници, а отгоре с хавлиена кърпа и оставете да почива 30-тина минути.

Източник: kulinarno.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина