Предлагаме ви рецепта за постни банички, които са обаче невероятно богати на вкус. Подходящи са за дните на Великденския пост, който започна от днес.
Продукти:
кори за баница - 8 бр. фини
спанак - 5 шепи листа
рукола - 5 шепи листа
зелен лук - 4 стръка
чесън - 2 стръка пресен
орехи - 180 г
олио - 5 с.л. + за намазване
щир - 2 шепи, листа
сусам - 4 с.л. + за поръсване
мента - 12 свежи листа
магданоз по желание
сол - 2 щипки
Приготвяне:
Сипете олио в тиган и загрейте. Запържете чесъна и лука до омекване. Сложете сусама и наситнените орехи.
Добавете зелени съставки, нарязани на дребно. Овкусете със сол. Щом плънката за баничките слегне, махнете от колона.
Разрежете корите на две, за да се получат 16 бр. Намажете всяка кора с мазнина, сложете от плънката, сгънете, завийте постните банички с желаната форма.
Наредете разкошните банички в тава с мазнина, поръсете със сусам и печете на 180 градуса до златист загар.