Баня Старинна и СКЛАД посрещат екологии от бъдещето

Автор: Plovdiv Now 4783
Баня Старинна и СКЛАД посрещат екологии от бъдещето

От 4 май до 30 юни в пространствата на „Баня Старинна“ и „СКЛАД“ се провежда вторият етап на международния изложбен проект Дигитални екологии. В тазгодишното издание Дигитални драматизации: Екологии от бъдещето, курирано от Димитрина Севова и реализирано от Сдружение „Изкуството днес“, ще бъдат показани работите на 37 утвърдени художника и автора от България и Европа, произведения, които могат да бъдат видени на важни международни форуми, като престижните Манифеста или Венецианско биенале.

Откриването е на 4-и май от 16.00 часа, когато и двете пространства ще са отворени за публиката. В 17.00 часа, приветствие на куратора на Дигитални екологии и директора на сдружение Изкуство днес в Баня Старинна, с пърформанс на Доротеа Руст (Цюрих). По-късно, в 19.00 часа в Тютюневия град , СКЛАД, програмата на откриването продължава с лекции на световнизвестните философи Боян Манчев (София / Берлин) и Гералд Рауниг (Виена / Цюрих / Малага), следвани от пърформънса на Войн де Войн (София / Берлин) и Мари Чивиков (Амстердам) в колаборация.

Изложбата събира съзвездие от художници, активно участващи понастоящем на международната и европейската художествена сцена, носители на многобройни награди. Дигитални екологии е актуална и уникална по мащаба си среща със съвременното изкуство за широката публика в Пловдив - Европейска столица на културата  с настоящите тенденции и експерименталните форми в художествените практики и произведения на изложените художници.

Откриването на Дигитални екологии е следвано от двудневен международен симпозиум на 5-и и 6-и май, обърнат към широката публика, разширявайки контекста на изложбата и предлагайки поглед в дълбочина до практиките и подходите на участващите художници и теоретици с разнообразна програма от презентации, лекции, отворени дискусии и пърформънси, за да търси мястото на човека в ускорената технологична реалност, планетарната дестабилизация на климата и замърсяването на околната среда от човешките действия, разглежда връзките между околната среда и съвременния човек, където мъдростта, любовта и хумора често се оказват единствения мост в отношението между научно знание и практиките на ежедневния живот.

 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина