Световни пианисти свирят „Бах и Моцарт на 4 рояла“ в удивителен концерт на Античния театър тази вечер

Автор: Plovdiv Now 5751
Световни пианисти свирят „Бах и Моцарт на 4 рояла“ в удивителен концерт на Античния театър тази вечер

Впечатляващ по своя мащаб, съдържание и участници концерт „Бах и Моцарт на 4 рояла“ ще зарадва и вдъхнови ценителите на класиката у нас на тази вечер от 19:00 ч на Античен театър Пловдив. Създател и идеолог на проекта е Маестро Байнов, който заплени българската публика със своите “Концерти на 8 рояла” миналата есен. Нов живот на музикалната ни сцена ще вдъхне предстоящия Концерт с 4 рояла и музиката на колосите Бах и Моцарт.

Професор Томислав Байнов е  български пианист и педагог, който от години гради впечатляваща кариера на германската и световна музикални сцени. През 1989г. заедно с още шестима свои колеги основава Клавирен ансамбъл „Байнов". Център за изявите на състава е Южна Германия, но много скоро популярността му става международна.

„Байнов Пиано Ансамбъл” се специализира и популяризира вече 30 години клавирната музика за много ръце, следвайки фундаменталните традиции на 18, 19 и 20 век с цел за популяризирането на тази забравена и рядко слушана музика,  която не само  омайва слушателите, а и обогатява знанията на педагозите, които могат да мотивират младите пианисти, откривайки нови хоризонти.

В желанието си да  въвлекат ценителите  в мистерията на музиката за 2, 3 и 4 рояла с на четири и осем ръце, организаторите създават един уникален проект, който ще предостави на публиката изключително рядката възможност да чуе интегрално всички концерти от Бах за 3 и 4 пиана, както  и единствените от Моцарт за  2 и 3 пиана с оркестър! Своеобразен дебют за България, заслугата за който дължим на Маестро Байнов.

Заедно с него на сцената ще излязат още трима световни  пианисти – Донка Ангъчева, Зузана Суханова и  Наре Аргаманян.

Професор Томислав Байнов е  български пианист и педагог, който от години гради впечатляваща кариера на германската и световна музикални сцени. През 1989г. заедно с още шестима свои колеги основава Клавирен ансамбъл „Байнов". Център за изявите на състава е Южна Германия, но много скоро популярността му става международна. 

Към проекта без колебание се присъединява още един световно признат творец – Маестро Йордан Камджалов. Той прегръща едно ново предизвикателство, заради вярата си в значимостта му. На магичната сцена на Античния театър Mаестро Камджалов  ще излезе със своя Genesis Orchestra.

Йордан Камджалов е покорил световните сцени. Свирил е с водещи оркестри от Лондон, Цюрих, Люцерн, Бон, Берлин, Париж, Тоскана, Бостън, Ню Йорк, Хамбург, Хелзинки,  Базел, Сингапур, Токио. Носител е на десетки световни отличия. През 2010 г. Камджалов бе номиниран от германското радио „Фазит“ за най-добър оперен диригент, а през 2013 г. Opernwelt, най-популярното списание в света за опера, го номинира за най-добро изпълнение на годината. Лауреат на редица международни конкурси за диригенти.  През 2011 е избран с пълен консенсус за Генерален музикален директор и главен диригент на Хайделберг, а от 2018 година е Музикален директор и главен диригент на Хърватската Национална опера и филхармония в Риека –Европейска столица на културата 2020.През 2014 НАСА и Международния център по астрономия дават неговото име на астероид 52292 като заявяват, че “той свързва света на музиката с очарованието на вселената”.

Артистичен директор и главен диригент на международния  български GENESIS ORCHESTRA, който обединява доказани  български изпълнители от страната, Европа и света. Съучредител и Артистичен директор на “Academia Musica”, нова образователна форма към „Лаборатория за Човека“.

Фестивалът „Музика през вековете“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив като част от Културният календар на града за 2020 година.

Събитието е част от програмата на Eсенен салон на изкуствата Пловдив 2020.

ПРОГРАМА НА КОНЦЕРТА

Йохан Себастиан Бах

- Концерт за 4 пиана, Ла минор

- Концерт за 3 пиана, До мажор

- Концерт за 3 пиана, Ре минор

Волфганг Амадеус Моцарт

- Концерт за 3 пиана, Фа мажор

- Концерт за 2 пиана, Ми Бемол мажор

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина