Багери сринаха със земята къща в Гагарин, Инспекторатът пише актове наред

Автор: Plovdiv Now   722
Багери сринаха със земята къща в Гагарин, Инспекторатът пише актове наред

Прах, мръсотия, оглушителен шум. Такава бе ситуацията в квартал Гагарин в сряда. Стара къща, разположена на улица „Галилей” N 10, е била събаряна от багери,като на нейно място най-вероятно ще „изникне” поредната кооперация.

До тук нищо необичайно за града. Но от демонтажните действия на машините, целият квартал е бил покрит с прах. Хора се свързаха с медията ни, за да разкажат как през целия ден мръсотията се е вдигала дори и по високите етажи на близките блокове.  Това личи ясно и от предоставените ни кадри.

На видеото и снимките се виждат облаци прах, а в същото време липсват машини, които да обливат обекта с вода, както е по наредба. Именно водата, пречи на праховите частици да се носят във въздуха.

„Два пръста пепел, цимент, червен прах от тухлите – всичко е по коли, пейки, по фасадата на блока, дори по дърветата и храстите. Но това не е най-големият тормоз. Багерите не са спирали цял ден, дори в часовия диапазон от 14:00 до 16:00 часа. Никаква почивка”, оплака се пловдивчанинът Венцислав Ангелов пред репортер на TrafficNews.bg

Той твърди, че е подал два сигнала. Един до спешният телефон 112, от където  са го препратили към полицията в Пловдив. Вторият сигнал е до кметството на район „Северен”.

„От администрацията ме прехвърляха от телефон на телефон. Подадох в крайна сметка сигнала. Останах намясто 45 минути, но уви – нито патрулка, нито представител на район „Северен”. И така до 16:00 часа, когато всичко вече беше в мръсотия”, коментира още нашия читател.

Наш репортер не успя да се свърже с администрацията на район „Северен” в лицето на кмета – Венцислава Любенова.

В същото време, чрез сигнал от медията ни, на строителната площадка са пристигнали екипи от Общинския инспекторат. Пред репортер на TrafficNews  директорът на структурата – Костадин Костов заяви, че минути след подаване на информацията за нередност в квартала, е изпратен дежурен екип. По думите му спрямо фирмата, която е работела намясто ще бъде съставен акт за липса на водни съоръжения.

Междувременно мръсотията все още е факт, дори 24 часа след края на ремонтните дейности.

 

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина