Атлетик (Куклен) спечели регионалното дерби срещу Сокол (Марково)

Автор: Plovdiv Now 6730
Атлетик (Куклен) спечели регионалното дерби срещу Сокол (Марково)

Атлетик (Куклен) победи Сокол (Марково) с 2:0 в регионалното дерби от 24-ия кръг на Трета лига - Югоизточна група. „Баските” имаха предимство на своя стадион и успяха да убият интригата с по едно попадение във всяко полувреме.

Резултатът бе открит от Серафим Михайлов. Пробвалият се преди години в Манчестър Сити нападател се възползва от едно остро центриране от крилото. Топката премина през почти цялата отбрана на гостите и Михайлов я засече с крак на далечна греда - 1:0. Това бе втори гол за Серафим, откакто бе привлечен в Атлетик през пролетния полусезон.

Второто попадениe за възпитаниците на треньора Христо Телкийски падна след почивката след статично положение. „Баските” изпълниха фаул, при който топката бе центрирана в наказателното поле, където Александър Христев я засече с глава за 2:0.

Победата прати отбора на Атлетик (Куклен) на 7-о място във временното класиране с актив от 35 точки, колкото има и тимът на Миньор (Раднево). В следващия кръг Атлетик приема именно Миньор на 10 април от 17 часа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина