Атанас Узунов: Наша е отговорността да помним и да предаваме на поколенията любовта към Родината

Автор: Plovdiv Now   608
Атанас Узунов: Наша е отговорността да помним и да предаваме на поколенията любовта към Родината

Председателят на Общински съвет на Община Пловдив Атанас Узунов поздрави пловдивчани по случай 116 години Независима България. Ето какво пише в поздравителния адрес, изпратен до медиите:

Уважаеми пловдивчани,

22-ри септември 1908г. е денят, в който Третата българска държава къса и последните васални връзки с Османската империя. Преди 116 години един добре подготвен и изпълнен държавнически акт, с който е обявена независимостта ни, възражда България като самостоятелен участник на международната политическа сцена. Българският управленски елит обединен успява да сложи край на несправедливия Берлинския договор. С обявяването на своята независимост Княжество България защитава успешно пред Великите сили пълноправната си претенция  да върви по пътя на собственото си обединение.

Урок по политическо мъжество, чрез който нашите предци дръзко и непоколебимо, но мъдро и дълбоко премерено, успяха да защитят националното ни достойнство. 22-септември 1908г. е  символ на национално самочувствие, защото българските държавници застанаха като един в защита на българския национален интерес.

116 години по-късно смирено отдаваме почит на онези смели държавници, които имаха куража да следват националния интерес на Отечеството ни. Наша е отговорността да помним стореното и да предаваме на бъдните поколения любовта към Родината.

Честит празник ! 

Да живее свободна и независима България!

Атанас Узунов

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина