Атанас Маринчешки показва в галерия “Сигна“ връзката между земя и небе

Автор: Plovdiv Now 10823
Атанас Маринчешки показва в галерия “Сигна“ връзката между земя и небе

Атанас Маринчешки и Арт галерия “Сигна” ви канят на откриването на авторската му изложба “Пейзажът”. Откриването ще се състои на 1 септември от 18:30 ч. на адрес  Пловдив , ул. „Христо Г. Данов“ 11. Ще се предава и онлайн на страницата на галерията във ФБ ( Art Gallery SIGNA). Художникът и творчеството му ще бъдат представени от Вихра Григорова.

„Заповядайте и нека заедно се потопим в атмосферата на красиви и забравени кътчета, на връзката между небе и земя , очарованието на естественото, докоснато от ръката на художника“, разказа галеристката Нели Петрова.

Арт галерия “Сигна” ще представи двадесет и четири платна на художника , в които той не само фотографски е запечатал действителността, но и е уловил магията на природата и я е пресъздал върху платна си.

Художникът Атанас Маринчешки е роден на 3.04.1965 г. в с. Костиево, Пловдивска област. Работи в областта на живописта. Негови платна са притежание на частни колекции в България, Германия, Италия, Франция, Холандия, Гърция, Белия и др.

Творчеството на Атанас Маринчешки носи очарованието на естеството, докоснато от омаята на магичното. Живописта му е обект на лично тайнство, в което зрителя се чувства потопен в дълбините на самотния човешки дух. В блуждаенето на душата, понесла върху себе си тайнството на нощта, мрака и дълбокия лес, блясъка на тъмните води, безметежността на времето.

Всяко едно от произведенията е изказ на неговата лирична същност. Абсурдните състояния на реалната обективност носят посланията на общуването между небето и земята, раждането на острова, който е убежище на душата. Убежище на пустошта, пристан за измислената самота, сърце за меланхолията.

Един кораб се носи във водите на голяма лодка, кацнала на пясъчния бряг. Овални камъни я обгръщат и пустиня е целия свят - сляти са в обятие небе и вода. Това е Ноевият ковчег за моряците. Храм се извисява върху скали в морето. Под него мост - тунел насочва погледа към непознатото. Изворът е бледа сянка на жена, преминала през оазиса. Домът е спомен от стени без покрив. Храмът е камбана с пресушени корени. Скалата е убежище на сенките от миналото.

Такъв е светът на Маринчешки - тайнствен, абсурден, странен ...

Живопис с естетска завършеност, мълчаливо очакване и надежда, в която блуждаят сладостните страсти на търсената самота.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина