Асеновградският съд даде на Петър Низамов-Перата шест месеца условно и обществено порицание

Автор: Plovdiv Now 6330
Асеновградският съд даде на Петър Низамов-Перата шест месеца условно и обществено порицание

Районният съд в Асеновград издаде присъда, с която  призна подсъдимия Петър Низамов за виновен в това, че на 2 юли 2017 г.  е извършил непристойни действия – отправяне на обиди и псувни по адрес на П. Дж., агресивно поведение и заплюване на П.Дж., като деянието е извършено на обществено място и в присъствието на много хора, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Съдът го осъди на наказание шест месеца лишаване от свобода, както и на наказание „Обществено порицание“, което да се изпълни с публичното му обявяване, чрез поставяне на присъдата на таблото за съобщения в сградата на общината в град Бургас и на общината в град Асеновград, за срок от 15 дни.

Съдът призна подсъдимия Петър Низамов  за виновен и в това, че на 2 юли 2017 г. в Асеновград по хулигански подбуди е причинил на П. Дж. лека телесна повреда, изразяваща се в разкъсно-контузна рана в дясната слепоочна област, близо до външния край на дясната вежда, довело до разстройство на здравето, поради което го осъди на наказание четири месеца лишаване от свобода.

На подсъдимия е наложено и едно общо най-тежко наказание за горните две престъпления, а именно шест месеца лишаване от свобода, като присъедини към наложеното най-тежко наказание от шест месеца лишаване от свобода и наказанието “обществено порицание”. Съдът отложи изпълнението на така наложеното на подсъдимия Петър Низамов общо най-тежко наказание от шест месеца лишаване от свобода за срок от три години, считано от влизане на присъдата в сила.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивския окръжен съд. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина