Артистични графити оживяват в Ботаническата градина в Пловдив

Автор: Plovdiv Now 4008
Артистични графити оживяват в Ботаническата градина в Пловдив

Инициативният комитет за възстановяването на Ботаническата градина в Пловдив планира за днес интересно събитие. От 11:00 часа на територията на самата градина ще бъдат довършени и показани нови графити.

Те са дело и подарък на най-добрите артисти в тази сфера. Пловдивчани ще имат възможност да видите как една дълга и сива стена-ограда оживя чрез таланта и ангажираността на младите доброволци. 

Припомняме, че в последния ден на юни ентусиасти се включиха в първата акция след официалното завършване новата ограда, която опасва цялата площ от 113 декара на Ботаническата градина. Те успяха да окосят избуялата трева, достигаща на места метър и половина, за да си проправят път към центъра на градината до един от ценните видове – многогодишен кедър. Успяха да разчистят терена около дървото, което буквално бе задушено от диви орехи. Благодарение на техните усилия, кедърът ще продължи да расте необезпокояван от инвазивните растителни ендемити. Доброволците изнесоха десетки торби с боклук от вътрешната част на Ботаническата градина и успяха да окосят голяма площ от територията, която бяха почиствали през годините.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина