Арт инсталация в Смирненски беше отнесена от вятъра, едва не нарани деца

Автор: Plovdiv Now   1140
Арт инсталация в Смирненски беше отнесена от вятъра, едва не нарани деца

Инсталацията „Светове“ на Емил Миразчиев, монтирана на новата детска площадка до Гарнизонна фурна, бе отнесена от вятъра и спря до играещи наблизо деца. Конструкцията, която наподобява иглу и е обвита в бяло, служи за видео мапинг на екологична тема. Тя е част от програмата на Седмицата на съвременното изкуство. Предвиждаше се всеки ден в периода 3-7 септември вечер там да вървят прожекции, а в последния ден през деня да има и детска работилница. Какво обаче ще се случва не е ясно, тъй като родители роптаят, че съоръжението е опасно.

Форумът за съвременно изкуство провокира и други реакции, след като на стълбите на Каменица артистът Дан Тенев проведе акцията самоформираща се скулптура. Тя продължи няколко часа, но мнозина реагираха със снимки и въпроси в социалните медии за какво всъщност служат въпросните тунели. Публикации имаше и за арт пластика, експонирана в пространството пред кино „Космос“.

Седмицата на съвременното изкуство освен в публични пространства се провежда и в баня Старинна, която отвори врати извънредно специално за събитието.

Подобни новини

...

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина