Art Gallery SIGNA показва 20 нови платна на Николай Рогачев

Автор: Plovdiv Now 24343
Art Gallery SIGNA показва 20 нови платна на Николай Рогачев

Пловдивската Art Gallery SIGNA кани почитателите и ценителите на изобразителното изкуство на изложба живопис на Николай Рогачев. Откриването на експозицията е на 17 юни 2020 г. от 18:30 ч. в салона на Art Gallery SIGNA, на ул. „Христо Г.Данов“.

Николай Рогачев е от онези разпознаваеми и обичани пловдивски творци, които ярко допринасят с таланта и спецификата си Градът под тепетата да заслужи и определението си "Град на художниците".   

Роден е на 9 септември 1962 г. В Пловдив. Завършил е през 1990 г. специалност "Графика" във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" - Велико Търново. Живее и твори в Пловдив.Преподавател е в известното Арт студио "Академия XX век".                                               

Участва в редица национални и международни изложби, но повечето от самостоятелните му изяви са в родния му град. Пловдивчани дълго ще помнят изложбите му в Алианс Франсез /1993/, Галерия " Жанет" /1994/, Галерия "Арго" /1995/, Балабанова къща в Старинен Пловдив /1998/, Галерия "Лукас" /1999/, Бизнес хотел - Пловдив /2010/, Пловдивски културен институт и др. През 2000 г. се представя самостоятелно и в Щутгарт.                                                

Негови картини притежават много галерии в страната и частни колекции в Чехия, Германия, Белгия, САЩ и др.                  

За него изкуствоведът Елена Владова отбелязва: "Творбите му - предимно живописни, са населени с множество образи и фигури - и реални, и фантастични, като в общата композиция зрителят е оставен сам да си създаде поезията и музиката на цялото. Тази асоциативност е и най-подходящият подход, при който е трудно, а и ненужно да се отличи кой образ е реалният и кой - измисленият. Каквото е и същността на магическия реализъм във всички изкуства. Творбите на художника са предназначени за онези хора с фин вкус към живота, които притежават чувствителността да усещат нюансите му, без да ги превръщат в крайности".               

Притежаването на негови творби е признак на висока интелигентност, превъзходен вкус, естетическа извисеност и много добра инвестиция, твърди галеристката Нели Петрова. В настоящата експозиция, авторът се представя с 20 нови платна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина