Арменската общност отбелязва храмовия празник на арменската църква ”Сурп Кеворк” с литургия и концерт

Автор: Plovdiv Now 8684
Арменската общност отбелязва храмовия празник на арменската църква ”Сурп Кеворк” с литургия и концерт

Днес  с благословията и ръководството на архиерейския наместник на Арменската епархия на България Негово Високопреосвещенство епископ Татев Акопян арменската общност в Пловдив ще отбележи храмовия празник на арменската църква ”Сурп Кеворк” в Стария град.

По случай празника ще бъде отслужена Света литургия от Негово Високопреосвещенство епископ Татев Акопян, а след края на тържествената църковна служба ще се извърши освещаване на мадаха, разказа Отец Храч Мурадян - духовен пастир на арменската общност в Пловдив.

За чест на арменската общност в Пловдив на Светата литургия ще присъства новоназначеният извънреден и пълномощен посланик на Република Армения в България Негово Превъзходителство Армен Едигарян.

За да бъде църковният празник още по-празничен, танцовите състави на ОАБС “Парекордзаган”-Пловдив „Нърени“, „Астхигнер“ и „Йеразанк“ ще изпълнят арменски танци в двора на храма.

Началото на литургията е в 10:30 часа, освещаването на мадаха в 12: 00 часа, а демонстрацията на национални танци започва в 12: 30 часа.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина