Археологическият музей кани днес на безплатна беседа за жените в тракийското общество

Автор: Plovdiv Now 5012
Археологическият музей кани днес на безплатна беседа за жените в тракийското общество

Регионалният археологически музей – Пловдив продължава авторската си инициатива за безплатни тематични беседи „Археология за всеки“. Желанието на екипа е да направи музея едно по-достъпно място, в което всеки да може да започне почивните си дни по един различен начин.

Посетителите имат възможност да разширят своите познания за археологията, да узнаят тайните на предметите и съкровищата от музейните зали, да опознаят историята на града си с няколко археологически разходки и не на последно място - да се забавляват, учейки.

Регионалният археологически музей в Пловдив ще зарадва почитателите си с нови, вълнуващи и разнообразни теми през целия месец март. Инициативата стартира отново, при това в един от най-хубавите месеци от годината, а първата тема ще е в чест на Международния ден на жената. На 7 март беседата носи заглавието „Жената в тракийското общество“.

След закупуване на редовен билет, всеки може да се присъедини към екскурзоводите и да чуе разказа им за малко познати предмети от експозицията на музея, както и за интересни истории, свързани с дейността на музея.

Беседите се провеждат всяка събота, с начален час 10:30 ч. За да се включите е необходимо предварително да заявите своето участие, тъй като местата са ограничени. Ако обичате историята или пък ако не знаете нищо за нея – „Археология за всеки“ е за вас!

Можете да се възползвате и от членските карти, с които получавате значителни отстъпки.

За информация и записвания - тук или на 032 624 339

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина