Арестите в Пловдив пак пълни с пияни шофьори, хванаха и мъже да дупчат гуми на коли

Автор: Plovdiv Now 4619
Арестите в Пловдив пак пълни с пияни шофьори, хванаха и мъже да дупчат гуми на коли

Две лица са били задържани в ареста на Първо РУ в Пловдив през изминалото денонощие за шофиране в нетрезво състояние. На улица "Калиакра" служители на районното управление са засекли водач, седнал зад волана след употреба на алкохол. Тестът е отчел, че 31-годишният шофьор на Хонда Сивик е бил с концентрация на алкохол в кръвта от 1,41 промила. Той е от село Нова махала, общ Батак. По случая е започнато бързо производство.

На кръстовището на булевард «Кукленско шосе» и Околовръстен път, десет минути след полунощ днес, е станала катастрофа. Пристигналият на мястото полицейски екип е установил, че 37-годишна пловдивчанка е самокатастрофирала с автомобил Опел Астра, а причината за инцидента е загуба на контрол. Жената е седнала зад волана с 1.64 промила. Задържана в ареста на Първо РУ. 

В ареста на Трето РУ се е озовал 33-годишен неправоспособен водач. Проверката е била извършена вчера, когато служители на районното управление са спрели за проверка мотопед. Униформените са установили, е превозното средство не е регистрирано по надлежния ред, а мъжът, който го е управлявал, е криминално проявен. Задържан за 24 часа в ареста на РУ, а за  установените административни нарушения му е акт. Случаят е докладван на дежурен прокурор в Пловдив.  

Бързо производство срещу мъж от село Катуница са започнали служителите на Пето РУ в Пловдив. На 15 юни, в около 7,30 часа, на междуградски път Пловдив – Ягодово, служителите на реда са спрели за проверка 51-годишен водач на автомобил Фолксваген. Мъжът зад волана работел като дистрибутор и управлявал брандиран автомобил. Тестът е отчел 1.56 промила. Извършителят на престъплението е задържан в ареста за срок до 24 часа.

В Шесто РУ пък е постъпил сигнал вчера, малко след полунощ, че на улица "Проглед" мъже дупчат с остър предмет гуми на паркирани превозни средства. Незабавно на място са били изпратени автопатрули, които са задържали в непосредствена близост до увредените коли двама криминално от Пловдив. Те са на 34 и 57 години и са задържани в ареста. По случая е започнато досъдебно производство.  

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина