Арести на дилъри в Пловдив: Жена търгувала с клоназепам, мъж продавал трева край училище

Автор: Plovdiv Now 4732
Арести на дилъри в Пловдив: Жена търгувала с клоназепам, мъж продавал трева край училище

Трима души са били задържани през изминалото денонощие в хода на провеждана специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества.

На територията на ромския квартал Столипиново е задържана 63-годишна, криминално прроявена, жена. При претърсване на жилището й криминалисти са открити 59 броя таблетки в кутии с блистери "CLONAREX". Експертна справка е установила, че всяка таблетка съдържа по 0,002 активно вещество клоназепам. В хода на работа е установено, че жената е разпространила и таблетки «Ривотрил», съдържащи активното вещество и на 41-годишен криминално проявен мъж от квартала. Първоначално жената е била задържана за срок до 24 часа, а в последствие с прокурорско постановление - за 72 часа. При последвалия действия от страна на служителите на реда е задържан и 41-годишният жител на квартала, който се сдобил с таблетките "Ривотрил". Той е криминално проявен и осъждан по линия «наркотици».

Служители на Четвърто РУ пък са иззели марихуана от 42-годишен пловдивчанин, проверен в близост до учебно заведение. При последвал обиск от дома на мъжа са били иззети още 5,360 грама мархихуана. По случая е образувано бързо производство, а извършителят на престъплението е задържан в ареста.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина