АПИ чака 2 имота от Община Пловдив за новия лъч на Околовръстното шосе

Автор: Plovdiv Now 2109
АПИ чака 2 имота от Община Пловдив за новия лъч на Околовръстното шосе

Агенция „Пътна инфраструктура” очаква дарението на два имота на Околовръстното шосе, в близост до село Ягодово.  Те са изпратили искането към градските власти във връзка с изготвения и съгласуван ПУП – ПП за Югоизточния обход, който трябва да се изгради.

Двата имота са с големина около 2,1 дка, като те се  намират в зоната на кръстовището, което се отклонява за село Ягодово.  То представлява първия етап на Югоизточния обход, който е изпълнен през 2012 година.

Техническият проект предвижда реконструкция на съществуващото пътно кръстовище населението място, като се преведе в габарит Г20 – две платна по две ленти с 3,5 метра широчина, банкети по 1,5 метра и 2 метра разделителна линия. Второстепенното направление към населеното място се предвижда да е с двулентов път с обща ширина на настилката от 11.00 до 8.00 метра. Предвижда се още направата на масивна бетонова ограда.

Въпреки действията на АПИ по новия лъч на Околовръстното, който трябва да свърже пътя Пловдив – Асеновград със Скобелева майка, все още проблемите между Агенцията и НКЖИ не са решени. Там продължава да има казус с пътния надлез и жп линията, която минава отдолу.

Въпреки че все още има надежди, че строителството може да стартира тази година, то шансовете за това намаляват. Договорът между АПИ и „Трейс груп холд” за строителството на шосето за над 40 млн. лева, продължава да е  актуален, въпреки че две години по-късно ще има нужда от сериозна индексация.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина