Антропологът Харалан Александров: Има безотговорно отношение на голяма група хора, дори отричане

Автор: Plovdiv Now 4636
Антропологът Харалан Александров: Има безотговорно отношение на голяма група хора, дори отричане

Отричане на коронавируса, липса на лидерство и свръх информираност – така с няколко думи начерта ситуацията в момента социалният антрополог Харалан Александров.

„Сега забелязваме абсолютно безотговорно отношение на голяма група хора, дори и отричане.  Това се случва въпреки факта, че има нарастване на случаите, за разлика от ситуацията преди няколко месеца, когато имаше повече страх и много по-малко случаи. Проучване показва, че около 1 млн. души вярват, че всичко това е една голяма конспиративна теория“ , каза Александров.

Според него разделянето на научната гилдия също допринася за разнопосочните мнение в обществото.

„Хората избират да застанат зад този, който облича с езика на науката тяхната гледна точка. Не е възможно да бъдат убедени хората в нещо, в което не вярват“, каза антропологът в ефира на БТВ.

Според него фактът, че Слави Трифонов е заел страната, че не трябва да има карантина, ще допринесе положително за новия му политически проект.

„Хората се вълнуват повече от това дали няма да им се провалят отпуските, отколкото от това какво има в спалнята на премиера“, каза още той.

„Ние използвахме технологиите, за да създадем комуникационна среда, която толкова много ни разтревожва, че имаме нужда от някой, който да ни води и да ни посочва кое е добре и кое зле“, заяви Александров.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина