Ансамбъл “Тракия“ носи на Пловдив коледна магия

Автор: Plovdiv Now 5352
Ансамбъл “Тракия“ носи на Пловдив коледна магия

В навечерието на светлите празници фолклорен ансамбъл "Тракия" подарява на жителите и гостите на Пловдив своята Коледна приказка. Очакваното събитие е на 16 декември от 19 ч. в Дома на културата „Борис Христов“, пиша PlovdivTime.

Билети на символичната цена от 10 лв. се продават на касата пред Община Пловдив и в сградата на ансамбъл "Тракия".

Фолклорен Ансамбъл “Тракия” е създаден през 1974 година. Той съхранява и развива народното песенно и музикално-танцово богатство от всички фолклорни области на страната. Представя и разкрива в почти автентичен вид или в съвременни музикални и танцови интерпретации истински бисери на народното творчество. Ансамбълът се отличава със своя неповторим стил на авторство и оригиналност.

Творческият облик на “Тракия” е създаден и се развива от най-големите автори в областта на фолклора като проф. Кирил Дженев, доц. Стефан Мутафчиев, проф. Николай Кауфман, проф. Николай Стойков, К. Колев и много други.  Директор и главен художествен ръководител на ФА “Тракия” е проф. д-р Даниела Дженева.

За 45 години ансамбълът е изнесъл хиляди концерти във всички краища на България, подпомагайки държавните институции в множество значими форуми. Участвали са в международни прояви в 48 страни. Носители са на всички възможни награди в сферата на културата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина